Buro Prinor

Presentatie, Informatie, Organisatie

Welkom op de website van Buro Prinor!


Buro Prinor is een informatie- en adviesbureau. Prinor staat voor Presentatie, Informatie en Organisatie en is gespecialiseerd in de onderwerpen: islam, opvoeding in islam, islamitische opvoeding in Nederland, moslimjongeren, moslimvrouwen, dialoog, diversiteit, multireligieuze en multiculturele samenleving.

Buro Prinor bedenkt, coördineert en organiseert evenementen, eventueel in opdracht.

Buro Prinor is de uitgever van de boeken van Amina Sebbar. Deze worden, samen met (enkele) andere islamitische (kinder)boeken, aangeboden in de webshop.

Prinor Opvoedondersteunig is gespecialiseerd in opvoeding in islam en islamitische opvoeding in Nederland en voor de preventie van radicalisering.

Prinor Budgetcoaching en Beheer kan u helpen bij het beheren van uw financiën en u zodanig coachen dat u het zo spoedig mogelijk weer zelf kunt.

Daarnaast kan Buro Prinor zorgen voor een multiculturele catering.


 

Actueel


Lees hier de Nieuwsbrief van september 2019


Een nieuwe Kleur&Kracht komt er aan! Kijk snel voor meer informatie


 

 

 

Kennismakingsdialoog voor zzp'ers

Ben je zzp'er en voel je je soms kwetbaar? Kom kennismaken met de dialoogmethodiek en deel ervaringen en oplossingen met andere zzp'ers.

Neem voor meer informatie contact op via 06-48409221 of info@prinor.nl


 


 


Klik op de afbeelding voor meer informatie


Lees hier het verslag!

 

 

Anders Inclusief, Kwartier maken voor een inclusieve samenleving

Iedereen heeft recht op een plek in de maatschappij. Helaas is het niet altijd even makkelijk om deze plek daadwerkelijk te vinden en te nemen. Kwartier maken is een mooie manier om anderen (die het lastig vinden) hierin te helpen.

Stichting Inclusief NL heeft het project “Anders Inclusief, kwartier maken voor een inclusieve samenleving” opgezet. Asmaa Darkaoui van iBloom Coaching en Amina Sebbar van Buro Prinor gaan dit mooie project in Venray verder vormgeven en uitwerken.

Crowdfunding voor Kleur&Kracht 2019

Op 10 maart zal Kleur&Kracht plaatsvinden in de schouwburg van Venray. Om het financieel rond te krijgen is er weer een crowdfunding gestart. Alle beetjes helpen en elke donatie wordt beloond!

Help je ook mee dit spetterende evenement mogelijk te maken?

Kijk snel op de website van gofundme en doneer!


De Dialoogleiders

Ongeveer 4 jaar geleden sloot ik mij als vrijwillige gespreksleider aan bij Venray in Dialoog, omdat ik het belangrijk vind dat er gesprek/dialoog ontstaat tussen mensen. Door ervaringen, dromen/ambities en acties te delen tijdens een dialoog, ontstaat er begrip tussen mensen en kunnen er verbindingen ontstaan.

Met enkele mede dialoogleiders zijn we een sociale ondernemerschap gestart: De Dialoogleiders. Dit houdt in dat we voor bedrijven/instellingen/organisaties dialoogtafels kunnen gaan begeleiden. Ik zal mij daarbij vooral richten op diversiteit. Vanaf 1 september staat onze website online. We zijn er trots op en blij mee. We gunnen iedere onderneming ervaring met de dialoog! Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze website.


Nieuwe privacywet

Vanaf 25 mei is de nieuwe privacywet van kracht. Ook Buro Prinor moest hiermee aan de slag. Daarom vind je op de contactpagina de privacyverklaring. Voor het versturen van de Nieuwsbrief is toestemming nodig. Wil je die (blijven) ontvangen? Vul dan het contactformulier in en vink het hokje aan.

Lees hier de Nieuwsbrief hierover. 

Deze website heeft een veilige SSL verbinding via https://www.prinor.nl/Kleur&Kracht 2018 Venlo


Datum: zaterdag 21 april

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Locatie: Limburgs Museum Venlo

Klik voor meer informatie hier.

Mooi Praatjes, Mooie Plaatjes

In december 2014 vond in het Brukske de bijeenkomst Mooie Praatjes plaats, over radicalisering en loverboys, omdat jongeren door mooie praatjes overgehaald worden door loverboys en ronselaars. Maar ook op social media worden jongeren omgepraat door mooie praatjes, namelijk om mooie plaatjes (foto’s) te posten of te sturen. De gevolgen kunnen groot zijn en jongeren, met name meisjes, met een migranten achtergrond kunnen er vaak nergens mee terecht.
Daarom Mooie Praatjes, Mooie Plaatjes. Hiervoor waren speciaal vanuit Utrecht Nora El Abdouni van Pretty Woman, Khadija Sayfaoui van El Amal en Karima Benamari van de Politie Midden Nederland. Zij hebben samengewerkt aan de film Bloedlink!, over dit onderwerp speciaal gericht op jongeren en ouders met een migratie achtergrond.
Tijdens de bijeenkomst werd deze film bekeken en daarna een gesprek met de aanwezigen en de gastsprekers. 

Crowdfunding Kleur&Kracht 2018

Kleur&Kracht vindt in 2018 plaats in Venlo en wel op 21 april in het Limburgs Museum. Ook dit keer is er een crowdfunding opgezet. We hebben nog 11 dagen om €320,- bij elkaar te krijgen. Help je ook mee? Kijk op de crowdfundpagina.

Elke donatie wordt beloond!Vrouwelijk Leiderschap, Gezonde Ambitie Tijdens een Nieuwjaarsontvangst op 18 januari bood FAM Netwerk de inspiratiesessie 'Vrouwelijk leiderschap, Gezonde Ambitie' aan. Key note spreker was Petra Dassen, burgemeester van Beesel. Vervolgens was er een gesprek met o.a. Amina Sebbar over de participatie van allochtone vrouwen.

De middag werd afgesloten met een masterclass 'Beïnvloeden en Lobbyen' van Ilona Eichhorn van Debat.nl.

Start jouw toekomst nu! Buro Prinor organiseerde op 15 september 2017 in opdracht van en in samenwerking met Activiteitencentrum Injaz het jongerenevent Start jouw toekomst nu!Jongeren zonder diploma komen in ons land moeilijk aan een baan. Jongeren waarvan de ouders een migratieachtergrond hebben, hebben vaak moeite met het vinden van werk. Ze worden geweigerd door hun naam of uiterlijk. Daarnaast beschikken zij vaak niet over het juiste netwerk

Er waren twee zeer interessante sprekers: Charles Ruffolo of te wel the NetworKing! en designer Omar Munie

Daarnaast waren er een aantal workshops, een informatiemarkt en een optreden. Meer info via Facebook.
Budgetcoaching en Budgetbeheer

Vanaf 1 mei kan men bij Buro Prinor ook terecht voor budgetcoachting en budgetbeheer.

Binnenkort alle informatie op de website!

U kunt ook contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek.


Anders Kijken! Op 23 mei organiseede Buro Prinor iov en ism Stichting Injaz een bijeenkomst over islamofobie. De documentaire van Al Nisa 'Anders Kijken' werd bekeken waarna men met elkaar in gesprek ging over hoe we daar als samenleving mee om kunnen gaan.

Beukenlaan 2a Venray van 19.00-21.00 u


Digitaal Magazine De Weg. Nu direct te openen via deze link


Workshops

Buro Prinor organiseert regelmatig workshops in samenwerking met andere organisaties. Klik hier voor meer info


Internationale Vrouwendag

Op 11 maart organiseert Stichting Injaz in samenwerking met Buro Prinor de Internationale Vrouwendag in Venray. Er is een mooi programma met o.a. een speeddate, pitchen en een muzikaal optreden. Kijk voor meer info op Facebook.

Tijd: 12.00 - 17.00 uur Locatie: Beukenlaan 2a

Entree: 2 euro inclusief koffie/thee

Kleur&Kracht 2016

Veenendaal 8 oktober

Theather de Lampegiet

Met: Spoken word artist Susu Amina en een voorstelling van Rajae el Mouhandiz.

 

Venray, 17 september 2016

De Witte Hoeve

Met: Esmaa Alariachi (bekend van Meiden van Halal), Sevval Kayhan (bekend van X-Factor) en een voorstelling van Rajae el Mouhandiz!


Crowdfunding Kleur&Kracht

Na het succes van vorig jaar vindt in 2016 Kleur&Kracht plaats op 2 locaties! In Venray op 17 september en in Veenendaal op 8 oktober. Om het financieel mogelijk te maken is er een crowdfunding opgezet. Kijk op www.geloofinjeproject.nl voor meer informatie en doneer mee! Elke donatie wordt beloond! Bekijk hier een korte impressie van vorig jaar.

Interview

In het blad Zorg+Welzijn staat elke maand een artikel van de hand van Stan Verhaag van Sterke Tekst over de decentralisaties in de zorg in de Gemeente Venray. Voor de maand juli/augustus werd ik daarvoor geïnterviewd. Naast mijn ervaringen met de decentralisaties sprak Stan met mij ook over mijn moslim worden en over opvoeding. Hier is het interview te lezen.


Ramadan acties! Ook dit jaar zijn er weer acties voor het boek 'Ramadan, vasten en goede daden doen. Nu met als extra bonus het kinderboek 'Kenan viert Suikerfeest'. Hier vindt u meer informatie. Daar leest u ook de reactie van de Al Quba school in Den Haag die al gebruik maakte van een actie.

 

Ladys Only Bazaar

Op 10 april staat Buro Prinor op de Ladys Only Bazaar in het MFC Brukske in Venray van 13.00 - 17.00 uur. Als speciale actie krijgen de eerste kopers van een van de boeken 'Moslimmetje Spelen' of 'Ramadan, vasten en goede daden doen' het boek 'Kenan viert Suikerfeest' er gratis bij!


Digitaal Magazine De Weg, van moslimjongeren in Nederland nu GRATIS te bestellen in de webshop.

Wegens weinig animo zal er geen volgend nummer meer verschijnen.

 
Buro Prinor organiseerde op 14 februari 2016 de workshop 'Mindful moslim' van Fahm instituut in Venray! 

Docenten: Anne Dijk en Sanne Azghiri     
Actie! Van 1-11 t/m 31-12 2015 geldt een speciale actie bij aankoop van een kinderboek 'Moslimmetje Spelen' of 'Ramadan vasten en goede daden doen'. U ontvangt dan het boekje 'Kenan viert Suikerfeest' gratis (exclusief portokosten). Bestel via de webshop


Van 6 t/m 13 november 2015 vond weer de week van de Dialoog plaats. Het thema in Venray was 'vrijheid'. Daaraan voorafgaand vertelden inwoners van Venray hoe zij vrijheid beleven. Ook Amina Sebbar werd daar voor gevraagd. Lees hier het interview


Op 5 oktober 2015 heeft Amina Sebbar een betoog gehouden tijdens de Voor de Jeugddag in Amsterdam. Lees hier het betoog


Op 19 september 2015 organiseerde Amina Sebbar het evenement Kleur&Kracht. Alle informatie hierover leest u hier


Vrijdagavond 12 juni 2015 organiseerde Buro Prinor in samenwerking met Stichting Noemidia de vertoning van de documentaire 'Anders Kijken' in Tegelen. Een documentaire over islamofobie gemaakt in opdracht van Moslimvrouwenorganisate Al Nisa. Amina Sebbar heeft die avond het gesprek geleid. De opkomst was goed, maar was niet heel divers. Er bestond wel de behoefte voor een herhaling.

Kleur&Kracht is een project van Stichting Nieuwemoskee Live. De organisatie en coördinatie is in handen van Buro Prinor. Om het project mogelijk te maken is er gestart met crowdfunding. Meer daarover leest u op de website geloofinjeproject.

 

Op zaterdag 14 maart 2015 ging Amina Sebbar in gesprek met moeders van Moslimzusters Maastricht over het thema: Praten over islam met je kinderen'. Er is tevens gelegenheid om boeken van Amina Sebbar aan te schaffen.

Locatie: Moskee el Fath, Sint Lucassingel 70, Maastricht

Tijd: 18.45 - 21.00 uur

Meer info: zusterbijeenkomstmaastricht@live.nl 


In het Magazine Made in Prison, dat op vrijdag 7 maart 2015 verscheen, staat een artikel van Amina Sebbar: Made in Holland, over de kwetsbaarheid van meisjes. Een magazine niet alleen voor mensen in detentie of met een detentie verleden, maar voor elke willekeurige burger, student, organisatie en professional. Het is te bestellen via info@madeinprison.nl 


 


Op 8 maart 2015, Internationale Vrouwendag, nam Amina Sebbar deel aan de talkshow van ECI Cultuurfabriek, met als host Petra Stienen. 

 

 

Debat 'En nu?' 

Amina Sebbar schreef op verzoek een column voor het debat 'En nu?', over hoe verder na de aanslagen in Parijs op 15 januari 2015 en las die voor tijdens het debat.  Het debat werd georganiseerd door Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad in samenwerking met Gemeente Sittartd-Geleen. 


Mooie Praatjes

Op 12 december 2014 vonden twee geslaagde bijeenkomsten 'Mooie Praatjes'plaats. Georganiseerd door Amina Sebbar in opdracht van Stichting Nieuwemoskee Live en in samenwerking met Stichting Islamitische Centrum Venray. Met lezingen van Marlies Levels, Karim Boulidam, Anne Dijk en Mohammed Cheppih. Een verslag verschijnt in de Nieuwsbrief van januari van Buro Prinor en op de website van Stichting Nieuwemoskee Live. 

 

ZijSpreekt

Vanaf nu is Amina Sebbar verbonden aan het sprekersbureau ZijSpreekt. Voor een lezing kunt u contact met hen opnemen via het contactformulier op de website, per telefoon of per e-mail