Buro Prinor

Presentatie, Informatie, Organisatie

Warmte en licht

 

Er komen steeds meer coaches met elk een eigen aanbod: voor ondernemers, om leiding te geven aan jezelf, om je eigen kracht te ontdekken, etc. Masterclasses, webinars, persoonlijke begeleiding en heuse jaarprogramma’s. Aangezien ik dat laatste wat te kostbaar vind, volg ik af en toe iets eenmaligs. Zo ging ik naar de introductiebijeenkomst van ‘365 dagen succesvol’. Een volle zaal en 1 coach op het podium (normaal zijn ze met z’n tweeën, dit keer was David alleen). Het was vrij algemeen, maar toch steek je er iets van op.

 

Op maandag 15 januari nam ik deel aan de Manifestatiedag van Reggie Nelissen, vrijheidscoach. Het was op een prachtige locatie, namelijk in een oud klooster wat omgebouwd is tot hotel. Om te manifesteren moest je aangeven wat je diepste verlangens zijn. Er waren 4 andere deelnemers en zij hadden allemaal een mooi diep verlangen. Ik vond het lastig. Wat was mijn diepe verlangen? Ik wist het niet en hoorde mezelf zeggen: “Ik weet dat ik hou van warmte en licht”.

 

Ik bedoelde dat heel letterlijk. Warmte van de zon, de verwarming, een handdoek uit de droger. Daar word ik blij van. Licht als in de dag en ’s avonds het liefst zo veel mogelijk lampen aan. In de winter heb ik altijd wat minder energie en ben ik blij als het weer lente wordt. Ik vind het vreselijk als ik in de donker met de fiets thuis kom, achterom ons huis. Dat had ik vroeger al, in mijn ouderlijk huis. Ik wist niet hoe snel ik binnen moest komen.

 

Maar in de loop van de dag ontdekte ik de andere betekenissen van warmte en licht. Ja, ik mag wel beamen dat ik een warm mens ben. Soms mag je dat gewoon over jezelf zeggen. Empathisch, klaar staan voor anderen en het een ander naar de zin maken, dat zijn eigenschappen waarvan ik moest toegeven dat ik die bezit.

 

Op mijn nachtkastje ligt het boek ‘De Koran, uitleg voor kinderen’ en af en toe lees ik daar een stukje in. Diezelfde avond sloeg ik pagina 98 open en las:

“Allah geeft twee soorten licht. Licht waardoor we kunnen zien met onze ogen. En licht van binnen waardoor we kunnen zien met ons hart.”

Hoe mooi was het dat ik dit juist deze avond onder ogen kreeg. Want ook dat licht(je) in mij ontdekte ik die dag langzaamaan.

Verder las ik:

 “Vuur is heel belangrijk voor de mens. Vuur verbrandt een stof en dat geeft licht en warmte”.

Nu moet dat vuurtje in mij gaan branden om mijn diepste verlangen te kunnen manifesteren. Ik wil in ieder geval degene die dat nodig heeft een beetje van mijn warmte en licht te geven.

 

Amina Sebbar, januari 2018