Buro Prinor

Presentatie, Informatie, Organisatie

Evenement organiseren


Kleur en Kracht 2016 Venray is weer achter de rug. Vele uren werk heeft me dat gekost. En dat deed ik met plezier. Ja,ik vond dat heerlijk om te doen: het bedenken, het programma samenstellen, mensen benaderen en zo alles vorm zien krijgen. Natuurlijk zitten er ook altijd dingen tegen. En bepaalde dingen vind ik gewoon lastig, of zelfs ronduit vervelend. En dan bedoel ik het feit dat sommige mensen gewoon niet reageren op je mail of app. Hoe moeilijk is het toch om even een bericht te sturen dat je niet wilt of kunt. En dan gaat het echt niet alleen om vrouwen uit een bepaalde groep. Of vrouwen die eerst toezeggen, dan gewoon heel lang niets laten horen, en uiteindelijk afzeggen. Of mensen (zowel man als vrouw) die zeggen iets voor je te doen, maar het niet doen. Het is lastig en ik erger me er aan, maar ik laat me er niet door uit mijn veld slaan. En ik leer er weer van voor een volgende keer. Ik zal duidelijker deadlines moeten stellen en aangeven dat het anders overgaat. 


Uiteindelijk is de dag dan daar en komen de eerste afmeldingen door ziekte. Dat is altijd jammer maar natuurlijk niets aan te doen en vooral vervelend voor degene die het treft.

Na afloop komen de leuke reacties weer binnen: leuke dag, inspirerende middag, hartstikke leuk, een geslaagde dag, ijzersterk programma, veelzeggend, super dag gehad, genoten, geweldig, een mooie dag, genoten van de kleurrijke ontmoetingen en het was een feestje. Er waren een aantal vrouwen die er vorig jaar ook waren, maar ook heel veel ‘nieuwe’ en dat is goed, want dan kunnen er nieuwe ontmoetingen plaatsvinden en nieuwe verbindingen gelegd worden.

Toch viel weer de opkomst tegen en dan ga je nadenken waar het aan gelegen kan hebben. Enkele vrouwen die er vorig jaar waren wilde graag weer komen, maar konden niet: op vakantie, een geboortefeest of een verjaardag waarbij ze moesten helpen. Je verwacht dan dat het optreden een publiekstrekker zou zijn binnen een bepaalde groep, maar dat bleek niet zo. Je verwacht dat de onderwerpen van de talkshow bepaalde professionals zullen trekken. Verschillende had ik benaderd, maar ik heb er geen één gezien. Jammer is dat toch. Hebben ze de kans om iemand te horen spreken en misschien persoonlijk te spreken over een onderwerp waar ze altijd al informatie over zoeken, komen ze niet!  

Samenwerken met een andere organisatie heeft ook niet opgeleverd wat er van verwacht werd. Of zou het dan de entreeprijs zijn die belemmert? Ik kreeg door dat dit inderdaad een reden was om niet te gaan. Niet de hoogte, maar het principe dat er entree gevraagd werd. Je hebt altijd mensen die denken dat alles gratis kan. Zij beseffen onvoldoende dat het een hele organisatie is en dat alle gasten en de ruimte ook betaald moeten worden. En ze kregen toch ook zoveel terug voor die 5 euro: optredens, een talkshow, een workshop en een volle goodybag.  Waar vind je dat nog? Gratis zou vooral pottenkijkers opleveren, maar is dat waar we op zitten wachten?   

In ieder geval heb ik er alles aan gedaan: een artikel en een advertentie in de krant, op de radio geweest, posters opgehangen, op een markt gestaan, mensen uit de doelgroep ingezet en heel veel gedeeld via social media.

Ik sta open voor feedback en tips, maar ben in ieder geval tevreden over de inhoud van de middag en met mij iedereen die er was. Degene die er niet waren hebben echt iets gemist en gewoon pech gehad. En degene die er wel waren hebben genoten en daar doe ik het voor. Ik kreeg al de reactie van een bezoeker 'Volgende keer zijn we er weer bij, dus geen discussie mogelijk, volgend jaar de derde sessie'. Dan gaan we dat regelen!

Amina Sebbar, september 2016